РІВНЕНСЬКА МІСЬКА РАДА
(5 сесія, 7 скликання)
Р І Ш Е Н Н Я
21 липня 2016 року № 929
Про заборону влаштування
розплідників собак великих,
середніх та бійцівських порід
Керуючись статтею 5 розділу І та розділом XI Конституції України, відповідно до Закону України "Про місцеве самоврядування в Україні", у зв’язку зі зверненням мешканців міста Рівного, враховуючи загрозу життю та безпеці мешканців міста Рівного, яку становлять собаки бійцівських порід, Рівненська міська рада
ВИРІШИЛА:
1. Направити до Верховної Ради України звернення щодо необхідності прийняття Закону України про введення заборони на розведення собак бійцівських порід (додається).
2. Заборонити влаштування розплідників собак великих, середніх та бійцівських порід, у тому числі тибетських мастифів, на території міста Рівного.
3. Доручити Управлінню житлово-комунального господарства Виконавчого комітету Рівненської міської ради звернутися до Всеукраїнської громадської організації "Кінологічна спілка України" щодо порушення Бойком Ю. О. та Корецькою Л. М. правил утримання собак породи тибетський мастиф, що призводить до загрози життю людей, з проханням заборонити племінне розведення цих тварин на Рівненщині.
4. Начальнику Управління житлово-комунального господарства Виконавчого комітету Рівненської міської ради (Я. Сахнюку) та начальнику Управління економіки міста Виконавчого комітету Рівненської міської ради (М. Киреї) провести відповідну роз’яснювальну роботу з керівниками організацій та громадянами, у власності яких перебувають собаки бійцівських порід.
5. Контроль за виконанням цього рішення доручити постійній комісії з питань захисту прав людини, законності, правопорядку розвитку місцевого самоврядування, Регламенту, депутатської діяльності та етики і секретарю міської ради С. Паладійчуку, а організацію його виконання – начальнику Управління житлово-комунального господарства Я. Сахнюку та начальнику Управління економіки міста М. Киреї.
Міський голова В. Хомко