Автор Тема: Купировать или не купировать? ВОТ В ЧЕМ ВОПРОС  (Прочитано 79273 раз)

Оффлайн Оксана Васильевна

• Новичок
  • *
  • Уважение: +0/-0
Что-то я отошла от темы купирования.  *глазки*
Так вот, мое мнение, что есть такие породы, которые были выведены под купирование и без купировки это смотрится неахти *дибил*
Я смотрела картинки корсо и доберманов купированные и некупированные, мне не нравятся некупированные. Корсо купированный смотрится благородно, солидно. А некупированный - нет этого благородства. Я не воспринимаю его серьезно.

Оффлайн Dnipro43

• Dzhenifer Black Star La Bestia Tenera
  • Ветеран
  • Уважение: +27/-1
  • П/З "Romano Regina" UKU-FCI Днепропетровск
корс с хвостом в квартире- это собака на метр больше))))
Контактные тел. 050 997 64 00.

Оффлайн Orsa

• Ветеран
  • Уважение: +24/-23
корс с хвостом в квартире- это собака на метр больше))))
100% *класс* *класс* *класс*

Оффлайн Богдан

• Новичок
  • *
я так понимаю с 19 июня ничего не поменялось, ато наше маляфке скоро прийдет время  купировать ушки )

Оффлайн korn_i

• Постоялец
Если смотреть чисто с эстетической точки зрения, то мне купированые ооочень нравятся, но я нашей заводчице почему-то отказала в купировании (она маленьких уже готовит), чем это вызвано не могу понят, но мне так жалко малявку((((
YOU ARE UKRAINE

Оффлайн Добряк

• Постоялец
korn_i, когда мы нашему Кайману снимали швы с ушек, он визжал, как свинья, которую режут, на весь 9-этажный дом и на всю округу было слышно! Я даже не знала, что маленький щенок может издавать столь громкие, оглушающие звуки. Невестка не выдержала накала страстей, закрылась в комнате, накрыла голову подушкой и заткнула уши, поскольку не могла вынести этих душераздирающих воплей! А мы всей семьёй стояли вокруг ветеринара, которого пригласили на дом снимать швы, очень профессионального и опытного доктора, видели, что он действует очень аккуратно. Ветеринар нас уверил, что щенку не настолько больно, насколько он визжит, а визжит он из-за своего бурного, взрывного темперамента, что уши и купированы, и зашиты очень хорошо, и швы снимаются легко. Через три дня зажило, как говорится, как на собаке, даже не успели использовать кучу мазей и присыпок, которые накупили, чтоб мазать ушки после снятия швов. А он и сейчас у нас такой громогласный, когда лает, то приводит в трепет всю округу, все его называют собакой Баскервиллей. *хахаха*

Оффлайн korn_i

• Постоялец
Таки правду говорят, купированые ушки наводят страху поболее размера собака))))))))))
YOU ARE UKRAINE

Оффлайн Галина Добродий

• С появлением ребенка понимаете, что Ваше сердце теперь будет бегать отдельно от Вас.
  • Старожил
  • Уважение: +4/-0
  • Мачо
Проблемм со снятием швов с ушек не возникло, т.к. шви были из "саморазлагающихся" ниток. Через неделю после операции ниточки рассыпались, ни нам, ни ребенку никакого стресса! Так что все в руках врача.
Мир не без добрых людей, а хотелось бы - без недобрых

Оффлайн Pininfarina

• kennel "Flash Vogue"
  • Постоялец
  • Уважение: +3/-2
Доброго времени суток.  Уважаемые форумчане подскажите пожалуйста хорошего ветеринара в Тернополе, надо купиовать уши малышу. Если не в ту тему написала, просьба модератора перенести.  Спасибо всем откликнувшимся.

Оффлайн svetik2202

• Постоялец
  • Уважение: +3/-0
  • Aston Martin
Ветеринарна клініка "Айболить"
Тернопіль
Вулиця Богдана Лепкого, 3
+38 (0352) 43-27-69
Скіра Іван Федорович

Оффлайн svetik2202

• Постоялец
  • Aston Martin
   Клініко-діагностичний кабінет
Тернопіль, Князя Острозького, 68   (0352) 524989 Василь Михайлович(прізвище не пам"ятаю)

Оффлайн svetik2202

• Постоялец
  • Aston Martin
Pininfarina бачила двох кане корсо ,яким недавно купірував вушка Василь Михайлович з Островского.Вушка  гарненькі.Собаки гуляють в парку Шевченка,якщо потрібен телефон господарів щоб подивитись на результат - пишіть.Аденому третьої повіки нам оперував Скіра Іван Федорович.

Оффлайн Pininfarina

• kennel "Flash Vogue"
  • Постоялец
  • Уважение: +3/-2
svetik2202 Я Вам очень благодарна!)))Спасибо.

Оффлайн Prima

• CENTURION и BAGIRA ARNAS FIORISTA
  • Ветеран
  • Уважение: +25/-4
  • Харків - це Україна!
    • Caesar_Pride
Donna, вообще могут быть проблемы. Пока многое зависит от точки зрения эксперта.
Вот тут почитайте.
Если некогда всё читать, скопирую сюда мнение эксперта:
Цитировать (выделенное)
Спробую Вам пояснити як експерт.
Для прикладу візьму три породи: американський кокер спаніель, угорська короткошерста лягава та мініатюрний шнауцер.
Згідно Положення про експертів жоден суддя не має права дивитись каталог учасників до та під час суддівства. Тож, я не можу знати з якої саме країни приїхав той чи інший учасник.
Який же вихід в цій ситуації? Все дуже просто: дотримуватись Стандарту породи, а також законодавства країни, в якій відбувається виставка. Якщо виставка в Україні, то я, як законослухняний громадянин повинен знати закони своєї країни автоматично, а якщо виставка за кордоном, то перед експертизою я повинен вияснити у організаторів вимоги законодавства їх країни щодо цього питання.

Як відомо, в якості офіційних стандартів МКФ використовує стандарти країн походження.
В Стандарті американського кокера чітко зазначено, що хвіст купіруваний.
Тож, мої дії як експерта будуть наступні.
Якщо виставка відбувається в країні, в якій немає прямої заборони на участь у виставці собак з купіруваними вухами та хвостами, або існує виняток для громадян інших країн ( як це було цього року на Всесвітній виставці собак у Фінляндії), то в ринзі я спокійно реагуватиму на присутність купіруваних собак.
Якщо ж виставка відбувається в країні, в якій є пряма заборона на участь у виставці всіх без винятку собак з купіруваними вухами та хвостами (наприклад, в Німеччині), то я обов’язково, навіть незважаючи на Стандарт породи, зніму такого собаку з рингу. Хоча, зазвичай, суддям і не доводиться цього робити через те, що організатори заздалегідь попереджають про неможливість участі таких собак у виставці.
До речі, в США і до тепер можна побачити зворотню ситуацію. Деякі експерти знімають з рингу американських кокер спаніелів з не купіруваними хвостами, тому що згідно Стандарту такій хвіст є нетиповим для породи

Поїхали далі.
В Стандарті угорської короткошерстої лягавої прописаний як купіруваний, так і не купіруваний хвіст. Тож, мої дії, як експерта, будуть практично такими ж як і у випадку з американським кокер спаніелем.

І, нарешті, мініатюрний шнауцер.
Згідно останньої редакції Стандарту від 18.04.2007 року у цієї породи хвіст природній, шабле- або серпоподібний. Це означає, що будь який собака цієї породи з купіруваним хвостом, який народився після зазначеної дати, повинен бути знятий з рингу як такий, що не відповідає Стандарту, незалежно від того, в якій країні відбувається виставка.

Сподіваюсь, мої роз'яснення хоч трохи допомогли Вам розібратись щодо участі купіруваних собак у виставках. Саме участі у виставках, а не актуванні та видачі метрик таким собакам.
Я бы не рисковала выставочной карьерой щенка.
Больше информации на нашем сайте https://sites.google.com/view/caesar-pride/

Оффлайн Donna

• Леша и Таня, КИЕВ (Троещина)
  • Пользователь
  • **
  • 6 мес.
Donna, вообще могут быть проблемы. Пока многое зависит от точки зрения эксперта.
Вот тут почитайте.
Если некогда всё читать, скопирую сюда мнение эксперта:
Цитировать (выделенное)
Спробую Вам пояснити як експерт.
Для прикладу візьму три породи: американський кокер спаніель, угорська короткошерста лягава та мініатюрний шнауцер.
Згідно Положення про експертів жоден суддя не має права дивитись каталог учасників до та під час суддівства. Тож, я не можу знати з якої саме країни приїхав той чи інший учасник.
Який же вихід в цій ситуації? Все дуже просто: дотримуватись Стандарту породи, а також законодавства країни, в якій відбувається виставка. Якщо виставка в Україні, то я, як законослухняний громадянин повинен знати закони своєї країни автоматично, а якщо виставка за кордоном, то перед експертизою я повинен вияснити у організаторів вимоги законодавства їх країни щодо цього питання.

Як відомо, в якості офіційних стандартів МКФ використовує стандарти країн походження.
В Стандарті американського кокера чітко зазначено, що хвіст купіруваний.
Тож, мої дії як експерта будуть наступні.
Якщо виставка відбувається в країні, в якій немає прямої заборони на участь у виставці собак з купіруваними вухами та хвостами, або існує виняток для громадян інших країн ( як це було цього року на Всесвітній виставці собак у Фінляндії), то в ринзі я спокійно реагуватиму на присутність купіруваних собак.
Якщо ж виставка відбувається в країні, в якій є пряма заборона на участь у виставці всіх без винятку собак з купіруваними вухами та хвостами (наприклад, в Німеччині), то я обов’язково, навіть незважаючи на Стандарт породи, зніму такого собаку з рингу. Хоча, зазвичай, суддям і не доводиться цього робити через те, що організатори заздалегідь попереджають про неможливість участі таких собак у виставці.
До речі, в США і до тепер можна побачити зворотню ситуацію. Деякі експерти знімають з рингу американських кокер спаніелів з не купіруваними хвостами, тому що згідно Стандарту такій хвіст є нетиповим для породи

Поїхали далі.
В Стандарті угорської короткошерстої лягавої прописаний як купіруваний, так і не купіруваний хвіст. Тож, мої дії, як експерта, будуть практично такими ж як і у випадку з американським кокер спаніелем.

І, нарешті, мініатюрний шнауцер.
Згідно останньої редакції Стандарту від 18.04.2007 року у цієї породи хвіст природній, шабле- або серпоподібний. Це означає, що будь який собака цієї породи з купіруваним хвостом, який народився після зазначеної дати, повинен бути знятий з рингу як такий, що не відповідає Стандарту, незалежно від того, в якій країні відбувається виставка.

Сподіваюсь, мої роз'яснення хоч трохи допомогли Вам розібратись щодо участі купіруваних собак у виставках. Саме участі у виставках, а не актуванні та видачі метрик таким собакам.
Я бы не рисковала выставочной карьерой щенка.
  Ну если уж так то у нас хвост заводчица купировала на 3-4 день и мы уже в Европу не попадаем! Так что будем купировать уши))) Так как для меня красивее! Подскажите где в Киеве недорого и хорошо - купировать уши?